Як спасати вже спасенних друзів|

Наш християнський шлях не закінчується тим, що ми прийняли Христа і прощення гріхів.

Ми стаємо учнями Ісуса, а це довгий нелегкий шлях. І якщо ти помічаєш, що твій новонавернений друг слабшає на цьому шляху або його фокус зміщується, ось що ти можеш зробити:

1. Не залишайся осторонь

Іноді людині може бути ніяково попросити про підтримку, тому делікатно прояви ініціативу. Запитай: «Як я можу підтримати тебе зараз? Що я можу для тебе зробити?»

«Двом ліпше, ніж одному (…) Бо як упадуть, один одного підніме» (Екклезіаста 4:9-10).

2. Продовжуй бути другом

Дай йому зрозуміти, що незалежно від його успіхів чи провалів, ресурсності чи нересурсності, ваша дружба незмінна. Саме на такій підставі ти можеш вкладати в нього істини, навчати його, спрямовувати там, де потрібно.

3. Молись за нього

Коли людина робить перші кроки у бік Христа, за неї йде сильна духовна боротьба. Починай молитися про її захист, про те, щоб Слово Боже укорінялося в ній, щоб Ісус наближав її до Себе.

4. Вчи з мудрістю та любов’ю

Для цієї людини ти можеш бути свого роду наставником. Якщо ти бачиш, що в її житті є речі, які їй потрібно залишити — ти можеш про це сказати, але переконайся, що робиш це лагідно і з мотиву любові. Ти можеш поділитися своїм досвідом проходження «долин» та періодів втоми, це надихне її.

5. Клич друга з собою

Легко заглибитись в смуток, якщо залишитися віч-на-віч зі своїми думками. А компанія друзів, які розділяють твою віру, може підбадьорити. Особливо якщо твій друг тільки нещодавно покаявся, клич його на домашку, у кіно чи кафе з людьми із церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *