Де взяти емпатію до тих, кому проповідуєш?

Коли ми приходимо до церкви, ми знаходимо нових друзів та змінюємо спосіб життя. Це нормально.

Але є небезпека зовсім віддалитися від «зовнішнього світу» і стати людьми, які засуджують, поспішними у своїх висновках, «рубити істиною» без любові. Ми буквально можемо втратити розуміння та співчуття до людей, які ще не знають Христа.

І скільки ти не молися, не постись і не вивчай Біблію — така позиція серця неправильна в очах Бога.

Що ж робити?

1. Наслідуй Ісуса у смиренні

Приклад Ісуса найяскравіше показує нам, що для служіння іншим нам насамперед потрібна смиренність.

«У житті своєму ви повинні думати й чинити так, як Ісус Христос. Хоч і був Він Богом у всіх відношеннях, та не вважав Свою рівність Богові скарбом, за який треба триматися. Замість того, Він полишив Своє місце із Господом, ставши рабом, звичайною людиною» (Филип’ян 2:5-7).

2. Нагадуй собі про себе

Ми ні чим не кращі за людей, які ще не знають Христа. Просто колись хтось розповів нам про Ісуса, і ми прийняли Його як Свого Спасителя.

Згадай моменти, коли ти відчайдушно потребував Божої допомоги. Чи хотілося тобі тоді, щоб хтось з упевненістю сказав: «Я знаю, що у Бога є план для тебе»? Так і люди у твоєму житті потребують слова від Бога — і ти можеш бути Його вісником!

3. Заводь друзів поза церквою

Іноді церковний вакуум шкодить: ми буквально звикаємо до Божої доброти та турботи, тому що так Він діє в житті багатьох навколо нас. І так у нас поступово тліє бажання розповідати про Нього будь-кому.

Однак якщо ти будеш ближче спілкуватися з людьми з роботи, навчання, у черзі до поліклініки — ти почуєш, наскільки складне життя без Христа. Це в правильному розумінні надломить твоє серце і пробудить бажання розповідати про Ісуса.

4. Молись про любов до людей

Проси Бога показати тобі людей Його очима. Нехай Він дасть тобі відчути хоча б частку тієї любові, яку Він відчуває до них. Пам’ятай, що ми нічого не можемо робити без Нього. І все наше служіння має починатися з глибоких стосунків із Ним!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *