Рок-зірка Еліс Купер: «Ісус врятував мене від кокаїну і гріха»

Співак Еліс Купер зробив кар’єру завдяки стилю «шок-рок». У недавньому інтерв’ю пастору Грегу Лорі він розповів про віру в Христа, яка надихає його допомагати підліткам.

Лорі взяв інтерв’ю в учасника «Залу слави рок-н-ролу» в його центрі «Тверда скеля», заснованому в 1995 році для допомоги проблемним тінейджерам. Це некомерційна християнська організація зі штаб-квартирою в Фініксі.

За словами Купера, засновники християни: «Господь велів нам зробити це, і ми корилися».

Рок-зірка прийняв рішення про створення центру після спостереження за двома підлітками, які обмінювалися наркотиками.

«Я дивився, як пара 16-річних хлопців роблять це на розі, і подумав: «Можливо, перший хлопець стане великим гітаристом, а другий — барабанщиком. І тут мене осінило: чому б нам ні відкрити центр, і ні дати їм альтернативу обраному шляху?»

Лорі розмістив кілька витягів з інтерв’ю в акаунтах соціальних мереж, фрагменти яких пропонуємо вашій увазі.

Лорі: Чи соромитесь ви говорити про свою віру в Ісуса Христа?

Купер: Ні. Люди кажуть, що я — баламут. Але ніколи не було такого баламута, як Ісус Христос. Якщо хочете поговорити про вільнодумців, то Христос був самою радикальною особистістю. Христос врятував мене від пристрасті до кокаїну. Через колишнє життя я був приречений на пекло.

Я знав: настане момент, коли доведеться робити вибір: або я прийму Христа і заживу святим життям, або помру в гріху і потраплю по повній програмі. Ця думка підштовхнула мене покаятися.

Лорі домовився з королем шок-року про інтерв’ю після того, як Купер прийшов в його громаду.

Лорі: Трохи лячно проповідувати перед Елісом Купером. Ось що багато про нього не знають: він досить довго є відданим послідовником Ісуса Христа. Еліс виріс у християнській родині. Його батько пастор. Всім відомо, що він збився зі шляху істини і потрапив у великі неприємності — майже зруйнував життя алкоголем і наркотиками. Еліс дав обіцянку Христу йти за Ним і слід за Господом багато років.

Еліс Купер: Моя дружина, Шеріл , поїхала в Чикаго, сказавши: «Не можу на тебе дивитися». Однак на зміни мене спонукало бажання звільнитися від наркотичної залежності, а не дружина.

Я подивився в дзеркало, і здалося, що з очей потік макіяж, але це була кров. Почалися галюцинації.

Я спустив кокаїн в унітаз. Прокинувся, подзвонив коханій і сказав, що зав’язав. Шеріл відповіла: «Доведи». Ми стали відвідувати церкву. Я знав, хто такий Ісус Христос, але відкидав Його. Я дійшов до точки, сказавши, що втомився від такого життя. Як чудово, коли Господь відкриває очі і до тебе раптом доходить, хто ти і хто Господь! Після цього світ для тебе ніколи не буде колишнім!

Еліс Купер: Я пішов до пастора і сказав: «Пора перестати бути Елісом Купером». Він каже: «Подивіться, куди ви йдете. Ви Еліс Купер, але тепер прямуєте за Христом. Рок-зірка, але відтепер не живе життям рок-зірки. Тепер ваш праведний спосіб життя є свідченням».

Грег Лорі: Сьогодні у вас є група The Hollywood Vampires, де грають Джо Перрі і Джонні Депп. Ви тусуєтеся з хлопцями, про які розповідали. Ви подарували Біблію Мерлін Менсону. Вони поважають вас, тому що ви — Еліс Купер. Ваша творчість і популярність — платформа для служіння людям, які не захочуть слухати проповідника, припустимо, мене, а до вашої думки прислухаються.

Еліс Купер: Коли я змінився, колишній Еліс «канув у небуття», ви прочитали слова з пісень мого альбому і помітили: «Тут рядки про Христа!». Альбом «Остання спокуса» (1994) продавався в християнських книжкових магазинах, і моя компанія звукозапису не могла зрозуміти, чому це сталося …

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: