Навіщо Ісус спас людство?

Ти колись думав, навіщо Ісус пішов на хрест і врятував людство? Адже люди самі обрали не послухатися Його ще в Едемському саду. Може, Він шукав якоїсь вигоди від нас?

Що ж, розберемося в мотиві, який стояв за найбільшим вчинком в історії

За будь-якими діями стоїть мотивація

Тільки психічно нездорова людина робить щось абсолютно рандомно  У всіх інших випадках в корні лежить мотив. Нами рухає его, бажання задоволення, уникнення болю, пошук вигоди і т.д.

Виходить, якщо Бог створив нас за Своєю подобою та образом, принцип мотивації застосовується до Нього також. Звідси запитання, чому Він спас нас?

Уяви собі, як Бог продумував план спасіння

Була проблема — гріхопадіння. Через помилку Адама та Єви  люди втратили можливість спілкуватися з Богом безперешкодно. Бог хотів це виправити. Чому й навіщо?

Може, тому що Йому було нудно без людей? Що ж, навряд чи у Трійці може бути нудно.

Може, тому що ми можемо розв’язати якісь Його задачі? Навіть звучить смішно

Може, ми здатні принести Йому якусь вигоду? Ну, наприклад, будувати Йому церкви на землі чи навчитися співати гарніше, ніж ангели. Правда в тому, що все, що ми робимо, ми робимо внаслідок Його ресурсів: чи то сили, мудрість чи таланти. Тож мотивація має лежати десь не тут…

А що, якщо Його мотивацією була любов?

Ти, напевно, чув це місце з Писання: «Бо Бог так полюбив світ, що віддав Свого єдиного Сина…» (Івана 3:16)

Людям складно осягнути таку мотивацію, як чиста любов. Якби йшлося про людину, ми, напевно, продовжили б пошуки глибинної мотивації — не може все бути так безкорисливо.

Але суть у тому, що Бог — не людина. Він цілісний, Він не потребує визнання від когось, щоб «почуватися добре». І ця найвища мотивація — жертовна любов — це Його природа.

Цю любов Ісус виявив, померши на хресті. Він спас тебе не тому, що ти можеш щось дати Йому, а тому, що Він любить тебе.

Отримавши цю любов, ми починаємо самі перетворюватися в Його образ — виростати з базових потреб до вищих. І також ми покликані розповідати про цю любов іншим!

джерело: yeshe.is/uk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *